Fysiske rammer

På Nobo bor der 8 borgere med forskellige diagnoser/syndromer samt psykiske og fysiske funktionsforstyrrelser. Der er både mobile og immobile borgere, og alle kommunikerer hovedsageligt ved hjælp af kropssprog/tegn. Borgerne er mellem 24-62 år.

Sansehaven

Når man går ind ad hovedindgangen til Pegasus, er det første man ser, den helt unikke sansehave.
Haven består af fire afdelinger med hvert sit element, jord-ild-vand og luft. Det mærkes at her er rart at være! Der bliver kælet for sanserne, der er smukke træer og blomster og der er duftende urter, vindspil og rislende vandfald!  Der er ild kar og udendørs musikinstrumenter. Der er bænke hvor man kan sidde alene eller sammen med en ven. Der er terrasser, hvor alle beboerne kan samles og nyde årstiderne. Der er rig mulighed for intimitet nærhed og varme. Haven er omkranset af den arkitektoniske perle Pegasus, som blev bygget og grundlagt i 2002. Til højre for vandfaldet ligger Nobo.

Indendørs miljø

Nobo er en afdeling bestående af 8 lejligheder, hver med eget toilet, bad og tekøkken. Lejlighederne er lyse og indbydende med store vinduespartier og med dør ud til en lille terrasse. Der er god mulighed for privatliv i egen bolig.
Fællesarealerne på Nobo består af et stort køkken og spiserum som er et meget centralt sted, hvor der bruges meget tid. Der er store vindues partier, hvorfra haven også kan nydes.

Det store fælles opholdsrum er inddelt i forskellige oplevelses og sansemiljøer. Her er der taget hensyn til borgernes individuelle behov for sansestimuli. Der arbejdes hele tiden dynamisk på at udvikle snoezel i fællesarealerne.
Et rum er indrettet med et stort tv og med mulighed for at nyde musik. Her holdes også sang aftener og eventyr fortælling. I et andet område er der en stor vandseng, hvor der er mulighed for at nyde forskellige lyseffekter og musik eller simpelthen bare hvile i fred og ro. Der er god plads til forskellig fysisk udfoldelse, f.eks. gang aktiviteter med eller uden gangstativ, kørestolsrace m.m.

Der er et stort fælles badeværelse, med gode badefaciliteter. Her er der fokus på wellness med både lys og lyd og duft. Desuden er der her et vaskerum til tøjvask osv.
I den sydlige ende af Nobo er der udgang til endnu en fælles have, hvor der er malet med den store havepensel. Et dejligt engareal med kuperet terræn og med mange vilde blomster. Der er en stor terrasse med plads til alle Pegasus beboere. Her er et rigt fugleliv, og man kan høre gøgen kukke en sommeraften. Hvis vejret er ustadigt kan man trække ind i træhytten, hvor der også er et bålsted.  
På Nobo er der godt at være. Der er tryghed, genkendelighed, udvikling og dynamik!